Levensloop

Na een wetenschappelijke carrière heb ik ruim vijfentwintig jaar geleden het roer omgegooid. Ik heb er toen heel bewust voor gekozen om in direct persoonlijk contact met mensen te gaan werken.
Het beginpunt werd een eigen praktijk voor reflexzone-massage. Diepe lichamelijke ontspanning bij de cliënten was mijn doel, mijn handen het instrument. Dit bleek het werk te zijn dat bij me paste. Ik ging me verder bekwamen in verschillende andere ‘alternatieve’ massagevormen, maar ook in klassieke massage zoals de fysiotherapeut toepast. Zo ontwikkelde zich langzamerhand een eigen stijl, en groeide mijn visie op gezondheid en vitaliteit.

Intussen kwam ook Touch for Health op mijn pad. De basis hiervoor ligt in de toegepaste kinesiologie. Dit is een methode waarbij met behulp van spiertesten wordt onderzocht waar het lichaam niet in balans is en hoe de gezondheid kan worden gestimuleerd. Door te leren spiertesten kon ik mijn therapeutische mogelijkheden enorm uitbreiden. Tot op de dag van vandaag maak ik hiervan dankbaar gebruik. Als instructeur heb ik enige jaren Touch for Health cursussen gegeven.

In 1996 ben ik van Utrecht verhuisd naar de prachtige plek in Vlodrop waar nu mijn praktijk is. Daar werd het huisje-boompje-beestje. Ons gezin groeide met nóg twee kinderen: het was heerlijk om hier veel aandacht en tijd aan te besteden. De praktijk draaide op een laag pitje, de cursussen zette ik stop.
Het voelde als een luxe om later opnieuw in de schoolbanken te gaan zitten van de Europese Academie, een deeltijd H.B.O.-opleiding voor Complementaire Gezondheidszorg. Daar studeerde ik af in 2004 ( cum laude!), zodat ik geregistreerd kon worden als erkend natuurgeneeskundig therapeut, of gezondheidstherapeut.
Met deze opleiding heeft mijn praktijk een nieuwe impuls gekregen. Onderwerpen die sindsdien veel nadrukkelijker een plaats in mijn behandelingen hebben, zijn voeding en een gezonde spijsvertering, en kruidengeneeskunde. Mijn visie op gezondheid, op ‘helen’ door je bewust te zijn van je eigen natuur en de wereld waarvan je deel uitmaakt, is eens te meer gesterkt.

Nu ben ik dus elke dag te vinden in de verbouwde paardenstal achter ons huis. Een heel eenvoudige natuurgeneeskundepraktijk met uitzicht op het kippenhok en daarachter de uitgestrekte akkers van het Roerdal. Daar probeer ik bij te dragen aan geluk, ontspanning en vitaliteit. Een fijner beroep kan ik me niet voorstellen.