Cursus Ontspannen voor therapeuten

De cursus Ontspannen voor therapeuten is ontwikkeld als bijscholing voor collega's. Vanaf 2010 heeft hij enige jaren frequent op de jaaragenda gestaan. Tegenwoordig verzorg ik de cursus of de verdiepingsdagen alleen nog op   aanvraag voor groepen vanaf vier personen.

Ontspanning is erg belangrijk in het werk van iedere therapeut. Een ontspannen en open houding van de therapeut is essentieel voor de kwaliteit van een behandeling. 

In de cursus ‘Ontspannen voor therapeuten’ worden eenvoudige  aanknopingspunten gegeven voor meer ontspanning bij jezelf én bij je cliënten. In praktische oefeningen komen zaken aan de orde als goed gegrond zijn, stevig staan, centreren en focussen. Er wordt ook uitgebreid gewerkt met manuele ontspanningstechnieken, deze zijn ontleend aan onder meer cranio-sacraaltherapie, haptonomie, hatha-yoga, kinesiologie, e.a.
Theorie is in de cursus niet belangrijk. Het gaat vooral om voelen en ontspannen. Sleutelwoorden zijn vertrouwen, kracht, evenwicht, aandacht.

De basiscursus duurt  twee dagen. Daarna worden in overleg met cursisten verdiepingsdagen gepland.
In beide basisdagen gaan we achtereenvolgens in op stevig staan, stabiel zitten en languit liggen. Iedereen krijgt een rijk geïllustreerde syllabus. De tijd wordt optimaal besteed aan het oefenen met ontspanningstechnieken: voor de cursisten zijn dit ook bij uitstek dagen om zelf tot rust te komen en bij te tanken.


Cursus te Vlodrop

Op dit moment zijn er geen nieuwe data gepland.

Om je op te geven, klik hier voor het aanmeldformulier.

 

Op aanvraag organiseer ik ook andere cursussen. Zo was er een inleidende cursus voetreflexzone-massage voor pedicures. Met geïnteresseerde collega's zijn er oefenweekenden gehouden, waarbij basistechnieken uit de kinesiologie werden behandeld.