Kinderen

Met kinderen werk ik vooral met kinesiologie. Voor baby’s en erg jonge kinderen kunnen de spiertesten via één van de ouders gedaan worden. Ouders die geen verklaring voor het huilen van hun kind kunnen vinden, of een voedselintolerantie vermoeden, doen geregeld een beroep op mij.
Vanaf een jaar of vier, vijf vinden kinderen zelf het spiertesten vaak interessant en ook heel leuk. Ze voelen heel goed of hun spieren krachtig reageren of juist niet. Als een verzwakte spier na correctie ‘staat als een huis’, kunnen ze daar echt trots op zijn. Zeker als deze versterking door eigen toedoen tot stand is gekomen, bijvoorbeeld door het doen van een oefening. Dan kun je hun zelfvertrouwen bijna zien groeien. Het zelf voelen dat de energie soms duidelijk zwak wordt, kan kinderen omgekeerd juist motiveren om bijvoorbeeld die geel met roze spekjes voorlopig niet meer te eten.
Een greep uit de klachten waarmee kinderen in mijn praktijk terecht komen: buikpijn, hoofdpijn, eczeem, niet goed kunnen slapen, zich onzeker voelen, in het algemeen niet lekker in je vel zitten, examenvrees, gedrags- of concentratieproblemen.
Behandelingen worden waar nodig ondersteund met Bach-remedies, Spagyriek of voedingsadviezen. Ook worden oefeningen voor thuis aangereikt.

Via mijn eigen kinderen en de cursussen van Bertha Verschueren ben ik in contact gekomen met Rots en Water, een weerbaarheidsprogramma voor groepen kinderen. Elementen hiervan komen voor in mijn behandelingen. Deelname aan een groep kan zinvol zijn. Meer informatie, zie www.berthaverschueren.nl