Cursus Ontspannen voor therapeuten

 

Een ontspannen en open houding van de therapeut is essentieel voor de kwaliteit van een behandeling.

De cursus Ontspannen voor therapeuten is ontwikkeld als bijscholing voor collega's. Vanaf 2010 heeft hij enige jaren frequent op de agenda gestaan. Tegenwoordig verzorg ik de cursus of de verdiepingsdagen alleen nog op aanvraag, voor groepen vanaf vier personen.

De cursustijd wordt optimaal besteed aan het oefenen met ontspanningstechnieken: dit zijn bij uitstek dagen om zelf tot rust te komen en bij te tanken. In de cursus worden eenvoudige aanknopingspunten gegeven voor meer ontspanning bij jezelf én bij je cliënten. In praktische oefeningen komen zaken aan de orde als goed gegrond zijn, stevig staan, centreren en focussen. Er wordt ook uitgebreid gewerkt met manuele ontspanningstechnieken vanuit onder meer cranio-sacraaltherapie, haptonomie, hatha-yoga, en kinesiologie.
Theorie is in de cursus niet belangrijk. Het gaat vooral om voelen en ontspannen. Sleutelwoorden zijn vertrouwen, kracht, evenwicht, aandacht.

De basiscursus duurt  twee dagen. Daarna worden in overleg met cursisten verdiepingsdagen gepland.

Cursus te Vlodrop

Op dit moment zijn er geen nieuwe data gepland.

Om je op te geven, klik hier voor het aanmeldformulier.

 

Op aanvraag organiseer ik ook andere cursussen en trainingen. Bijvoorbeeld een inleidende cursus voetreflexzone-massage en oefenweekenden waar basistechnieken uit de kinesiologie worden behandeld.