Kinesiologie

 

Toegepaste kinesiologie is een methode waarbij met behulp van spiertesten wordt onderzocht waar het lichaam niet in balans is en hoe de gezondheid kan worden gestimuleerd.

Spiertesten is een eenvoudige manuele techniek. Er wordt met de hand een lichte druk uitgeoefend, bijvoorbeeld op een arm of een been, zodat een spier wordt uitgedaagd in actie te komen om de druk te weerstaan. Soms lukt dit met het grootste gemak, soms niet. Zo wordt onderzocht waar je lichaam uit balans raakt. Dit kan komen door een emotie, een bepaald voedingsmiddel, houding, straling of weer iets anders.

Kinesiologie is erg nuttig bij het opsporen van overgevoeligheden voor bepaalde voedingsstoffen of pollen. Een groot praktisch voordeel is dat het ook goed werkt bij kleine kinderen.

Belangrijk is, dat met dezelfde techniek kan worden onderzocht op welke manier het lichaam ( het zelfgenezend vermogen) versterkt kan worden. Dit kan met acupressuur, reflexzone-behandeling, oefeningen, inzet van middelen, veranderingen in het dieet: de therapeutische mogelijkheden zijn eigenlijk onbegrensd. De spiertest helpt bij het maken van een optimale keuze en het stellen van prioriteiten. Wie de spiertesten ondergaat, voelt zelf heel concreet ‘aan den lijve’ de zwakke plekken, maar ook de verbeteringen.

 

Meer informatie over kinesiologie, zie: www.hofvanaxen.com