Massage

 

Ik werk met diverse technieken: in de loop van de jaren heb ik een eigen stijl ontwikkeld. Het gaat om dieptemassages waarbij gewerkt wordt op reflexzones van het lichaam, afgewisseld met ontspanningsmassage en de behandeling van drukpunten. Soms is de aanraking zacht en rustgevend, een andere keer kan deze stevig en ook wel pijnlijk zijn. Spieren worden losgemaakt, de werking van de verschillende organen wordt bevorderd, emotionele blokkades kunnen aan bod komen en je komt tot diepe rust. Reflexzonemassage, drukpuntmassage, polariteitsmassage, intuïtieve massage, Dorn werveltherapie, manuele lymfedrainage, maar ook klassieke massage zoals de fysiotherapeut toepast zijn in de behandelingen herkenbaar. Ook werk ik heel graag met zachte ontspanningstechnieken vanuit de cranio-sacraaltherapie. Tijdens de behandelingen worden oefeningen aangereikt voor ademhaling en ontspanning. Hiermee kun je in het leven van alledag beter ontspannen.

 

Aanraken en aangeraakt worden is heel belangrijk. Dit geldt voor jong en oud, in goede en zeker ook in minder goede tijden. Waar mensen elkaar liefdevol aanraken is minder ruzie. Wie als baby al gemasseerd werd, of uitgebreid geknuffeld, heeft later vaak meer zelfvertrouwen. Met respect aangeraakt worden geeft rust en bevestiging. Ik geef ook massages voor mensen die niet direct gezondheidsklachten hebben, of, zo men wil, uit preventief oogpunt.

Wie massage meer plaats wil geven binnen het gezin is welkom voor een basisles. Maak een afspraak samen met je partner of kind.